Herinneringsfilm voor uitvaarten

Iedere film is uniek en wordt op maat gemaakt!
Hieronder een korte impressie…

Voor meer informatie of het aanvragen van een herinneringsfilm vragen wij u het onderstaande formulier in te vullen, of rechtstreeks een mail te sturen naar: info@devideograaf.nl.
U ontvangt z.s.m. een reactie over het vervolg van de herinneringsfilm!

Contactformulier

  herinnering1 Wat is een herinneringsfilm? Foto's verwerkt in een professionele film herinnering2 Waarvoor wordt een herinneringsfilm gebruikt? Een herinneringsfilm wordt bij een uitvaart getoond, Professioneel Geen PowerPoint! Diverse thema's maar kan natuurlijk ook voor een andere gelegenheid gemaakt worden. herinnering3 Hoe werkt het precies? U levert de foto's fysiek of digitaal bij ons in... herinnering4 Is er nog meer dat we moeten aanleveren? Ja! 2 muziekstukken (ca 10 minuten) De rouwkaart herinnering4 Wij gaan voor u aan de slag! En houden natuurlijk contact... herinnering5 Binnen enkele dagen ontvangt u van ons een digitaal bestand Persoonlijk en op maat gemaakt! herinnering2 Heeft u nog vragen? Geen probleem, wij helpen u graag verder Info@devideograaf.nl 0572 850750 Whatsapp: 0614136115 Kijk ook op onze website voor meer informatie

  WAT IS HET?

  Een herinneringsfilm (In Memoriam) is een bijzondere manier voor het tonen van foto’s tijdens een afscheidsdienst. Foto’s, (rouw)teksten en eventueel aanwezige videobeelden worden tot een professionele en op maat gemaakte film bewerkt en tijdens de rouwplechtigheid getoond. Om u alvast een indruk te geven hoe zo’n film eruit komt te zien, vindt u op deze pagina een voorbeeldfilm. Neem gerust contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.

  HOE WERKT HET?

  Indien u een herinneringsfilm (In Memoriam) door ons wilt laten maken, kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij kunnen de film binnen enkele dagen voor u in orde maken. U kunt contact opnemen via (0572)-850750 of via Whatsapp 0614136115.

  OVERIGE INFORMATIE

  Een Basis herinneringsfilm (In Memoriam) bestaat uit twee zelfgekozen muziekstukken (ca. 8 tot 10 minuten) en daarnaast 50 tot 60 foto’s. Natuurlijk is het ook mogelijk om meer foto’s in de film te laten bewerken, we kunnen de film naar uw eigen wensen aanpassen. De film wordt altijd op maat gemaakt. Wij zorgen ervoor dat de herinneringsfilm in het juiste formaat digitaal naar het crematorium (of elders) wordt gestuurd. Uiteraard gebeurt dit pas wanneer de film is goedgekeurd. Heeft u nog vragen? kijk bij onze ‘veel gestelde vragen’ onderaan de pagina of neem gerust contact met ons op.


  Vind hier uw antwoord op veelgestelde vragen

  Bij een Basis In Memoriam wordt een film, inclusief muziek, gemaakt van ca. 8 tot 12 minuten. De film wordt afgeleverd als digitaal bestand (mp4 formaat). In de (basis) film worden minimaal 50 en maximaal 60 foto’s verwerkt. Meerdere foto’s en of muziek is na overleg altijd mogelijk.

  Tijdens de montage worden de aangeleverde foto’s, films en muziek beoordeeld. Samen met het verhaal dat hoort bij het aangeleverde materiaal en de situatie wordt naar de juiste sfeer gezocht. Waar mogelijk wordt het aangevuld met illustraties en of beeldmateriaal. In deze fase worden persoonlijke, kenmerkende, opvallende zaken belangrijk omdat deze gebruikt worden om een mooie mix te creëren.

  Voor de fotopresentatie wordt er regelmatig gekozen voor het tonen van een fotoboek. Het fotoboek is een vertrouwde manier om foto’s terug te kijken en herinneringen op te halen. Je wordt in de film meegenomen, waarbij je de pagina’s van het boek één voor één ziet omslaan. We voegen hier muziek aan toe waardoor de beleving wordt versterkt. De film toont daarnaast attributen die passen bij de gelegenheid, denk aan de rouwkaart en beelden uit het seizoen en of bijvoorbeeld de natuur.

  Bij een PowerPointpresentatie wordt er één voor één dia’s getoond van de gebruikte foto’s. Deze kunnen worden voorzien van overgangen en muziek. Het is niet mogelijk om (geanimeerde) objecten* te gebruiken of camera handelingen (zoals positie, beweging en/of zoomfuncties) toe te passen. Ook het gebruik van verschillende lichtpunten en hierdoor ontstane schaduwen of glans en reflectie op een bepaald type oppervlak horen niet tot de mogelijkheden van een PowerPointpresentatie.

  *(Geanimeerde) objecten zijn plaatjes die in de computer zijn opgebouwd en niet alleen een vooraanzicht hebben (zoals een foto) maar 3 dimensionaal. Daarnaast kan het oppervlak van allerlei structuren worden voorzien waardoor er in combinatie met lichtval een echte omgeving wordt nagebootst. Deze objecten kunnen worden gedraaid, belicht en met fictieve camera’s rondom gefilmd. Dit zorgt voor een extra dimensie.

  Wanneer het ‘echte’ foto’s zijn moeten ze nog gedigitaliseerd worden. Hiervoor worden de foto’s door u zelf aangeleverd en zullen worden gescand. Vanaf dit moment zijn ze als digitaal bestand door de computer te lezen. Wanneer de foto’s al digitaal zijn opgeslagen kunnen ze via bijvoorbeeld ‘wetransfer’ of onze website worden aangeleverd.

  Opmerking: Foto’s gemaakt met WhatsApp (telefoonfoto’s) zijn extra gecomprimeerd om ze als een zo klein mogelijk bestand te kunnen versturen. Hierdoor is er doorgaans sprake van mindere kwaliteit en extra verwerking per foto nodig om ze in de film op te kunnen nemen

  Het is handig wanneer de foto’s in volgorde worden aangeleverd. Indien dat niet gebeurt, zullen we zelf een indeling maken in tijdsvakken. Worden de foto’s via onze website aangeleverd, kunnen ze eenvoudig in volgorde worden gesleept. Door het gebruik van diverse thema’s, waarbij foto-formaten vooraf zijn bepaald, is het niet mogelijk de foto’s in exacte volgorde te tonen, hierin is enige speelruimte nodig.

  In een ‘Basis In Memoriam’ worden de foto’s niet standaard bewerkt. Denk aan ‘rode ogen’, vlekken en of krassen op de foto. De foto’s worden verwerkt zoals ze zijn aangeleverd. In overleg is het mogelijk de foto’s te laten bewerken.

  Renderen is een proces waarbij de computer berekent hoe een frame (afbeelding/dia) eruit komt te zien. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van diverse variabelen. Foto’s, film, muziek, plaatjes, objecten, licht, ondergrond, camera positie enz. enz.. Per frame (dia) moet de computer gaan berekenen wat de positie / timing / toon / volume / licht / schaduw is van de gebruikte onderdelen. Voor het berekenen van 1 enkel frame (dia) gebruikt de computer pixels. (Voor HD-film zijn dat 1920×1080 = ca 2,1 miljoen pixels per frame) Voor een soepele beweging van de frames die wij als film ervaren zijn er ten minste 25 frames per seconde nodig. Daarom kost dit proces zeer veel rekenkracht en heeft zelfs een moderne computer hier veel tijd voor nodig. Afhankelijk van het programma, bovengenoemde variabelen en de complexiteit tussen de 3 en 13 uur! Het resultaat is de uiteindelijke film als digitaal bestand in mp4-formaat.

  U ontvangt van ons altijd een digitaal bestand van de film. Het is belangrijk dit bestand goed te bewaren en daarvan een backup (kopie) te maken, zodat u de film altijd weer terug kunt zien. Hoewel het voor de pc, moderne telefoons, tablets en tv’s niet nodig is, is er regelmatig vraag naar een DVD. De DVD geeft de mogelijkheid de film af te spelen op apparatuur die ongeschikt is voor het digitale bestand. Daarnaast ontvangt u de DVD in een verpakking met een passend ontwerp waardoor het een tastbare herinnering vormt.

  Een DVD is ook een digitaal bestand maar in een andere opmaak/formaat waardoor de computer hiervoor de film opnieuw moet renderen. Daarom betaalt u eenmalig voor de opmaak van een DVD-bestand. Hierna kunt u een onbeperkt aantal DVD’s bestellen. Het DVD bestand wordt, net als het originele digitale bestand, 3 maanden in ons archief bewaard. Tot die tijd kunt u onbeperkt dvd’s bestellen.

  Wanneer een wijziging gewenst is zal er een inschatting plaats moeten vinden welk deel van de montage en daaruit voortvloeiende rendertijd opnieuw moet worden uitgevoerd. Een ogenschijnlijk kleine wijziging kan weliswaar weinig arbeidstijd vereisen, maar een hoge doorlooptijd kennen vanwege de duur van het renderen. In een aantal situaties is een gedeeltelijke render afdoende. Daarom is het belangrijk bij wijzigingen contact op te nemen om deze inschatting te laten maken.

  Wanneer de film eenmaal gemaakt is betekent zelfs de kleinste wijziging dat (een deel van) de film opnieuw gerenderd moet worden (zie alinea renderen).

  “Ik heb net voor de tweede keer het In Memoriam bekeken dat je hebt gemaakt. Pff…stil van en de tranen biggelen over mijn wangen. Wat ontzettend mooi!!!!”

  "...Alles is zo indrukwekkend, het past allemaal zo goed bij wie hij was."

  "Heel erg bedankt Annet!!! Dit is een prachtig bewaardocument geworden voor ons allemaal en betekent ontzettend veel."

  NEEM CONTACT OP

  Wij helpen u graag verder

  Heeft u nog vragen, of wilt u een offerte van bepaalde diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

  Annet ten Brinke
  P.Buismanstraat 12
  8151 BG Lemelerveld
  0572 850750
  0614136115 (alleen Whatsapp)

  info@devideograaf.nl